Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 9.30-17.30
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. OCHRANA+
30.10.2020

OCHRANA+

DIFESA + Purifikační a rekonstrukční krém na obličej a ruce s aktivním stříbrem a kostivalem lékařským

Proč je tak důležité navrátit lipidovou část pokožce?

Náš imunitní systém závisí také na zdraví naší hlavní obranné bariéry: KŮŽE

Dnes je mytí rukou a obličeje důležitější než kdy jindy. Bohužel časté mytí a dezinfekce, které jsme nuceni aktuálně používat, ochuzují pokožku o její přirozenou ochrannou obranu. Tímto způsobem pokožka popraská a změní hydrolipidickou vrstvu pokožky, se zvýšeným rizikem poškození zdravé pokožky, je oslabená a citlivější na možné infekce. Abychom se bránili, měli bychom přijmout promyšlenou rutinu krásy, která zahrnuje:

  1. Delikátní čištění eudermickými mýdly.
  2. Sušení tamponováním, abychom se vyvarovali tření, které by mohlo pokožku ještě více podráždit.
  3. Aplikace krému bohatého na regenerační funkční látky, jako jsou keramidy, vitamin E, lipidy, zklidňující a zvlhčující látky.

 

OCHRANA+  je vysoce výživná a ochranná emulze voda v oleji. Byla formulována s extrémně aktivními funkčními látkami, které na jedné straně chrání pokožku obnovením lipidové struktury potenciálně ohrožené neustálým mytím a dezinfekcí a na druhé straně působí jako pomocné látky při ochraně nežádoucích mikroorganismů.

 

FUNKČNÍ SLOŽKY

 

STŘÍBRO

Základní složkou OCHRANA+ je aktivní stříbro, prvek bohatý na vlastnosti, který má uklidňující a čisticí účinky. Působí do značné míry proti bakteriím a plísním, čistí pokožku a podporuje procesy hojení malých trhlin kůže a pomáhá tak potlačit svědění spojené s lipidovou nerovnováhou pokožky.

ESENCIÁLNÍ LEVANUDLOVÝ OLEJ

Má antiseptické, hojivé a protiplísňové vlastnosti. Dodává produktu také příjemnou, diskrétní a jemnou vůni s vyváženým, tonizujícím a uklidňujícím účinkem.

KERAMIDY 3

Tuková vrstva kůže se skládá z 25% cholesterolu, 50% mastných kyselin a zbývajících 25% keramidů. Keramidy posilují lipidovou vrstvu mezibuněčného cementu a pomáhají udržovat vlhkost pokožky a chránit ji.

ACETÁT VITAMINU E

Acetát vitaminu E se vstřebává kůží díky působení bakteriálních enzymů a bylo potvrzeno, že má ochranný účinek na pokožku a přispívá ke snížení ztráty vody v důsledku pocení. Vitamin E jako antioxidant omezuje nebo zpomaluje tvorbu peroxidů; Předpokládá se, že tento vitamin pomáhá udržovat pojivovou tkáň v optimálních podmínkách.

ALLANTOIN

Je to látka, která podporuje obnovu buněk, je vynikajícím zvlhčovačem a podporuje vstřebávání dalších funkčních látek přítomných v produktu změkčením kožní vrstvy. Má také dobré antioxidační vlastnosti. Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv klasifikoval alantoin do kategorie 1 (bezpečný a účinný) jako bezpečný prostředek na ochranu kůže.

BISABOLOL

Α-bisabolol je jednou ze složek éterického oleje získaného z čerstvých nebo sušených květů heřmánku. Má zjemňující a uklidňující vlastnosti, které jsou dobře známé po staletí, a proto se používá v mnoha přípravcích. Odstraňuje záněty pokožky a má zvláčňující účinek, zejména na jemnou pokožku. Vyznačuje se především extrémní snášenlivostí s pokožkou. Změkčuje a uklidňuje, působí proti zarudnutí.

KOSTIVAL LÉKAŘSKÝ

Symphytum officinale neboli kostival lékařský se používá jako léčivá rostlina po mnoho staletí. Název Symphytum pochází z řeckého slova symphyo, což znamená „růst společně“ a phyton, což znamená „rostlina“. Ve starověkém Řecku používali lékaři Symphytum k hojení zlomenin kostí a urychlení hojení ran. V dnešní době se tento extrakt stále používá k hojení ran a zánětlivých a traumatických poranění svalů a kloubů. Kostival je rostlina, které jsou přisuzovány různé vlastnosti, včetně protizánětlivých, změkčujících, protiulcerogenních, hojivých, stahujících a léčivých vlastností.

BAMBUCKÉ MÁSLO

Použití bambuckého másla v moderní dermatologii a kosmetologii je způsobeno jeho léčivými, zvláčňujícími, proti striím, protivráskovými, elastizujícími, zvlhčujícími, antioxidačními, uklidňujícími a reepitelizujícími a ochrannými vlastnostmi; ale jeho exkluzivním rysem, tajemstvím, které ho činí skutečně jedinečným, je velmi vysoký obsah nezmýdelnitelných látek (od 12% do 18%), základních látek pro zlepšení tónu pleti, a zejména pro udržení jejího přirozené pružnosti. Nedávné studie ukázaly, že tyto nezmýdelnitelné látky zasahují do fyziologického procesu produkce fibroblastů, buněk odpovědných za tvorbu kolagenových a elastinových vláken, které jsou velmi důležité pro udržení pružné a mladé pokožky. Další předností bambuckého másla je, že má dobrou filtrační schopnost proti slunečnímu záření, a proto se stává vynikající ochranou a prevencí před poškozením pokožky působením světla, jako je tvorba volných radikálů a časný výskyt vrásek, ale také škody způsobené nadměrným vystavením slunci, často příčinou spálení sluncem. Díky svým četným prospěšným vlastnostem je také bohatý na vitamíny A, B, E a F, a proto je vhodný pro suchou pokožku, dermatitidu, erytém, popáleniny, zarudnutí, ulceraci a podráždění.

VÝTAŽEK TŘEZALKY

Výtažek třezalky  je užitečný při léčbě kožních zánětů a při podpoře hojení ran a popálenin díky protizánětlivému a hojivému účinku látek obsažených v extraktu této rostliny, zejména hypericinu, molekuly s uklidňujícím účinkem.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

© Copyright 2012 – 2020 Helena Komárková
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.